Testbit


Mikä on Testbit?

Testbit on Cloudpointin, Googlen ja Espoon kaupungin kokeiluprojekti (PoC – Proof of Concept), jossa kokeillaan lukioiden koe- ja tutkintojärjestelmän Abitin käyttöä Googlen pilvipalvelusta millä tahansa laitteelle. Ylioppilastutkintolautakunta seuraa ja tukee kokeilua.

Ketkä Testbitissä toimivat testaajina?

Testbitissä testaajina toimivat Otaniemen lukio Espoosta ja Lohjan Yhteislyseon lukio.

Koska Testbitiä kokeillaan?

Opiskelijoiden kanssa järjestelmää testataan helmi-maaliskuussa 2021.

Mitä tapahtuu kokeilun jälkeen?

Kokeilun tuloksia arvioidaan Ylioppilastutkintolautakunnan kanssa helmi-maaliskuussa 2021. Samalla sovitaan laajemmista kokeiluista tai ratkaisun jatkokehittämisestä. Mikäli laajemmat kokeilut tai jatkokehitysversiot tuottavat hyviä tuloksia, arvioidaan järjestelmän mahdollisuuksia varsinaisen YO-tutkinnon suorittamiseen.

Miten kokeiluun voi päästä mukaan?

Proof of Concept -vaihe toteutetaan nyt mukana olevien oppilaitosten kanssa. Kokeilujen laajentamisesta tiedotetaan alkukevään aikana.

Koska Chromebookilla voi tehdä ylioppilastutkinnon? 

Uskomme, että kun syksyllä 2021 aloittavat lukiolaiset reilun kahden vuoden päästä alkavat kirjoittaaa YO-kokeita, kokeet voi tehdä Chromebookilla.

Voiko Testbitiä käyttää muilla laitteilla?

Testbitiä voi käyttää millä tahansa laitteella, jossa on uusin versio Chromium-järjestelmää käyttävä selaimesta, esimerkiksi Googlen Chrome. Laitteen resoluution ja muiden ominaisuuksien osalta on hyvä noudattaa YTL:n ohjetta.

Testbitistä voit lukea lisää myös tältä nettisivulta.