Google Workspace for Education

Google Workspace for Education (entinen G Suite for Education) on kattava kokonaisuus turvallisia, joustavia ja helppokäyttöisiä oppimisen ja opettamisen sovelluksia. 

Google Workspace for Educationista on olemassa neljä eri versiota:

Kysy lisää versioista ja pyydä tarjous!

Helppo, joustava ja turvallinen oppimisympäristö kaikille kouluasteille

Google Workspace for Education soveltuu joustavasti monenlaiseen oppimisen edistämiseen kaikilla kouluasteilla. Oli  kyse ilmiöpohjaisista tai monialaisista kokonaisuuksista, yksilöllistä oppimista tukevista työkaluista tai arjen luokkahuonetyöskentelyn sujuvoittamisesta, Google Workspace for Educationin sovelluksista löytyy varmasti jokaisen pedagogin, opettajan ja oppilaan tarpeisiin sopivia ratkaisuja.

Google Workspace for Education on suunniteltu ennen kaikkea edesauttamaan yhteistyön tekemistä. Opetuksen ja oppimisen suunnittelu, toteutus ja arviointi on vaivatonta sovellusten avulla, joiden kulmakivenä on yhteistyön ja jakamisen kulttuurin mahdollistaminen oppilaitoksissa. Sovellusten lukemattomat käyttömahdollisuudet takaavat sen, että sisältöjen oppimisen lisäksi opiskelijat voivat kartuttaa monipuolisesti myös laaja-alaisen osaamisen taitojaan.

Muun muassa alla olevat työkalut ovat käytössäsi, kun valitset koulusi tai oppilaitoksesi käyttöön Google Workspace for Educationin:

Classroom

Classroom on erityisesti oppilaitoksille kehitetty sovellus, jonka avulla opettajat voivat luoda kursseja, järjestää tehtäviä, antaa palautetta ja viestiä opiskelijoiden kanssa. Classroomin kautta opiskelijat voivat järjestää tehtävänsä Google Drivessa, viimeistellä ja palauttaa ne, sekä viestiä suoraan opettajien ja muiden opiskelijoiden kanssa.

Drive  – rajaton tallennustila

Koulunne oppilaat, opettajat sekä muu henkilökunta voi tallentaa Google Driveen erilaisia tiedostoja, kuten dokumentteja, videoita ja kuvia. Ryhmätöiden sujuvuuden takaa se, että voitte muokata dokumentteja samanaikaisesti ja tuottaa sisältöä yhdessä. Dokumentit ovat aina ajan tasalla ja pääsette seuraamaan tehtyjä muutoksia milloin tahansa ja mistä tahansa, oli kyseessä sitten laskentataulukko, diaesitys, piirustus tai tekstidokumentti. Voitte tehdä ryhmätöitä helposti myös muiden koulujen oppilaiden kanssa.

Ja mikä parasta, Google for Education -käyttäjillä on rajaton ilmainen tallennustila Drivellä!

Google Dokumentit

Docs-asiakirjat

Asiakirjoja kuten myös muita Google-dokumentteja luodaan, muokataan ja jaetaan Google Driven kautta.Yhteen dokumenttiin voidaan sallia useita muokkaajia samanaikaisesti. Oppilaat voivat kommentoida toisten tekstejä, kuvia ja muuta sisältöä sekä tuottaa ryhmätöitä hallitusti, hauskasti ja tehokkaasti. Halutessaan he voivat rajoittaa katseluoikeuksia omiin töihinsä vain itselleen ja/tai opettajalle.

Sheets-taulukot

Sheets-laskentataulukko on monipuolinen työkalu laskentaan, hankkeiden seurantaan, listaukseen (kuten oppilaslistat), arviointeihin, lomaketietojen vastaanottamiseen sekä vaikka matematiikan tehtävien harjoitteluun. Taulukoiden kuten myös muiden Google-dokumenttien avulla on helppo jakaa myös kotitehtäviä ja ryhmätöitä, sillä oppilaat voivat jatkaa koulussa aloitettua työtä minkä tahansa koneen ääreltä.

Slides-esitykset ja Drawings-piirrokset

Esitys-työkalut (Slides ja Drawings) mahdollistavat esitysten tuottamisen ja jakamisen. Ryhmätöiden koosteet, oman tutkielman esittely tai itse  esiintymistaitojen harjoitteleminen saa eloa värikkäillä dioilla ja visuaalisilla esityksillä. Miksei yhdistäisi Youtube-videoita esityksiin? Esitysten jakaminen onnistuu Driven kautta.

Forms-lomakkeet

Lomake-työkalulla voit tehdä muun muassa kokeita, kyselyitä ja ilmoittautumislomakkeita. Lomakkeissa voi hyödyntää Googlen valmiita teemoja tai halutessaan tuoda omaa ilmettä lisäämällä omia kuvia. Lomakkeen voi julkaista www-sivuilla, lähettää sähköpostitse tai jakaa linkin kautta. Vastaukset tallentuvat automaattisesti Googlen laskentataulukkoon.

Sivustot

Sivustot-työkalulla voidaan luoda oppimisympäristöjä verkkoon, oppilaat voivat luoda itselleen oppimispäiväkirjan tai koululle voidaan toteuttaa kotisivut. Yhdessä Driven kanssa se luo vahvan yhdistelmän hyödynnettäväksi opetuksessa. Oman oppimisportfolion rakentaminen on helppoa ja oppilas pystyy hyödyntämään sivustoa koko koulu- tai opiskeluaikansa. Oppimispolku jää näkyville ja sivusto voidaan siirtää opintojen päätyttyä opiskelijan omaan hallintaan. Sivustojen käyttömahdollisuuksia on lukemattomia, vain mielikuvitus on rajana!

Google Meet

Meet on helppokäyttöinen videoneuvotteluratkaisu, joka taipuu myös ryhmäkeskusteluja tukevaksi pikaviestimeksi. Sen toiminnallisuudet on sisäänrakennettu muihin Google-sovelluksiin, mutta sen käyttäminen onnistuu myös omana sovelluksenaan tietokoneella ja mobiililaitteissa.

Meetiin voi kerralla kirjautua 100 käyttäjää ja monet opettajat ovatkin valjastaneet sen etäopetuksen käyttöön. Kuvan ja äänen lisäksi puheluun voidaan jakaa esityksiä ja vaikkapa oman tietokoneen ruutu.

Google Keep

Keep on muistiinpanojen tekemiseen ja muiden kanssa jakamiseen tarkoitettu työkalu. Se toimii niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin ja sen avulla voit helposti luoda tehtävälistoja, muistiinpanoja, tallentaa linkkejä tai kuvia ja kiireessä vaikkapa äänittää muistiinpanon laitteen mikrofonin avulla.

Jamboard

Jamboard vie valkotaulun digitaaliseen muotoon mahdollistaen monipuoliset mahdollisuudet havainnollistaa opiskeltavaa asiaa piirtämällä ja käsitekarttoja luomalla. Oppilaat voivat myös antaa ideoiden lentää ja käyttää Jamboardia alustana luovassa työskentelyssä.

Tutustu myös Jamboard-laitteeseen

Ryhmät

Google Workplace for Education mahdollistaa myös ryhmien luomisen ja hallinnoinnin. Ryhmillä on monia käyttömahdollisuuksia.

 

groups-128

Gmail

Googlen tarjoama Gmail-sähköposti tuo oppilaitoskäyttöön erinomaisia tapoja hallita päivittäistä viestintää oppilaiden ja opettajien välillä. Oppilaiden ja opettajien sähköpostit ovat usein täyttyneet valtavista määristä liitteitä, mutta Google Workplace for Educationin avulla tämäkin ongelma poistuu: voit jakaa dokumentteja sähköpostitse suoraan Driven kautta, jolloin dokumenttien sekä sähköpostien hallittavuus paranee ja turha päivitettyjen dokumentti-versioiden lataamistarve poistuu. Sähköpostin käytön voi halutessaan rajoittaa oman oppilaitoksen/koulun sisälle käyttäjäryhmittäin.

Google Kalenteri

Kalentereihin saa helposti jaettavaksi mm. lukujärjestykset, ryhmätilojen ja laitteiden varaukset. Google Kalenterissa on mahdollista päättää, jaetaanko kalenterin tiedot avoimesti vai rajatusti pelkillä vapaa-varattu-tiedoilla.

Blogger

Oman koulun tai kurssin blogi oppilaiden tuottamana onnistuu Bloggerin avulla. Palvelussa on tarjolla useita teemoja ja malleja, joihin on helppo tuoda omaa ilmettä.

lataus128

YouTube

Maailman tunnetuin videopalvelu ei juuri esittelyjä kaipaa. YouTuben monipuoliset toiminnot ovat käytettävissä myös Google Workplace for Education -tunnuksilla. Luo siis koululle oma kanava ja tallenna sinne vaikka suoratoistona YouTube livelähetys.

Lisätuote: WeVideo

WeVideo on helppokäyttöinen videoeditointiohjelma oppilaitoksille. Se toimii erinomaisesti Chromebookeilla ja mahdollistaa yhdessä työskentelyn. Lisenssit saatavilla kauttamme.

Kysy lisätietoja

Lisätuote: Book Creator

Book Creator on helppokäyttöinen sovellus luovaan työskentelyyn kaikilla koulutusasteilla. Sen avulla opettajat ja oppilaat voivat luoda yksin tai yhdessä digitaalisia kirjoja. Yhdistämällä tekstiä, videota, ääntä ja kuvia voi rakentaa esimerkiksi oman oppikirjan, interaktiivisia tarinoita, portfolion ja monia muita mielenkiintoisia kokonaisuuksia.

Kysy lisätietoja