G Suite for Education

Google G Suite for Education (GSE) on kattava kokonaisuus sovelluksia, joiden avulla opetussuunnitelman toteuttaminen on sujuvaa ja monipuolista. GSE soveltuu joustavasti monenlaiseen oppimisen edistämiseen kaikilla koulutusasteilla. Oli sitten kyse ilmiöpohjaisista tai monialaisista kokonaisuuksista, yksilöllistä oppimista tukevista työkaluista tai arjen luokkahuonetyöskentelyn sujuvoittamisesta, GSEn sovelluksista löytyy varmasti jokaisen pedagogin, opettajan ja oppilaan tarpeisiin sopivia ratkaisuja.

GSE on suunniteltu ennen kaikkea edesauttamaan yhteistyön tekemistä niin opettajien kuin oppilaidenkin kesken. Opetuksen ja oppimisen suunnittelu, toteutus ja arviointi on vaivatonta sovellusten avulla, joiden kulmakivenä on yhteistyön ja jakamisen kulttuurin mahdollistaminen oppilaitoksissa. Sovellusten lukemattomat käyttömahdollisuudet takaavat sen, että sisältöjen oppimisen lisäksi opiskelijat voivat kartuttaa monipuolisesti myös laaja-alaisen osaamisen taitojaan.

Kysy tarjous palveluistamme

 

Classroom

Classroom on erityisesti oppilaitoksille kehitetty sovellus, jonka avulla opettajat voivat luoda kursseja, järjestää tehtäviä nopeasti, antaa palautetta tehokkaasti ja viestiä interaktiivisesti opiskelijoiden kanssa. Classroomin kautta opiskelijat voivat järjestää tehtävänsä Google Drivessa, viimeistellä ja palauttaa ne, sekä viestiä suoraan opettajien ja muiden opiskelijoiden kanssa.

Drive for Education  – rajaton tallennustila

Koulunne oppilaat, opettajat sekä muu henkilökunta voi tallentaa Google Driveen erilaisia tiedostoja, kuten dokumentteja, videoita ja kuvia. Tallentamisen lisäksi Drivellä voi jakaa tiedostoja ja kansioita hallitusti myös muille sekä katsottavaksi että muokattavaksi. Ryhmätöiden sujuvuuden takaa se, että voitte muokata dokumentteja samanaikaisesti ja tuottaa työtä yhdessä. Dokumentit ovat aina ajan tasalla ja pääsette seuraamaan tehtyjä muutoksia milloin tahansa ja mistä tahansa, oli kyseessä sitten laskentataulukko, diaesitys, piirustus tai tekstidokumentti. Voitte tehdä ryhmätöitä helposti myös muiden koulujen oppilaiden kanssa.

Ja mikä parasta, Google for Education -käyttäjillä on rajaton ilmainen tallennustila Drivellä!

google-drive128

Google Dokumentit

Asiakirjat

Asiakirjoja kuten myös muita Google-dokumentteja luodaan, muokataan ja jaetaan Google Driven kautta.Yhteen dokumenttiin voidaan sallia useita  muokkaajia samanaikaisesti. Oppilaat voivat kommentoida toisten tekstejä, kuvia ja muuta sisältöä sekä tuottaa ryhmätöitä hallitusti, hauskasti ja tehokkaasti. Halutessaan he voivat rajoittaa katseluoikeuksia omiin töihinsä vain itselleen ja/tai opettajalle.

Taulukot

Google-laskentataulukko on monipuolinen työkalu laskentaan, hankkeiden seurantaan, listaukseen (kuten oppilaslistat), arviointeihin, lomaketietojen vastaanottamiseen sekä vaikka matematiikan tehtävien harjoitteluun. Taulukoiden kuten myös muiden Google-dokumenttien avulla on helppo jakaa myös kotitehtäviä ja ryhmätöitä, sillä oppilaat voivat jatkaa koulussa aloitettua työtä minkä tahansa koneen ääreltä.

Esitykset ja Piirrokset

Esitys-työkalut (Esitys ja Piiros-työkalu) mahdollistavat esitysten tuottamisen ja jakamisen. Ryhmätöiden koosteet, oman tutkielman esittely tai itse  esiintymistaitojen harjoitteleminen saa eloa värikkäillä dioilla ja visuaalisilla esityksillä. Miksei yhdistäisi Youtube-videoita esityksiin? Esitysten jakaminen onnistuu Driven kautta.

Lomakkeet

Lomake-työkalulla voit tehdä muun muassa kokeita, kyselyitä ja ilmoittautumislomakkeita. Lomakkeissa voi hyödyntää Googlen valmiita teemoja tai halutessaan tuoda omaa ilmettä lisäämällä omia kuvia. Lomakkeen voi julkaista www-sivuilla, lähettää sähköpostitse tai jakaa linkin kautta. Vastaukset tallentuvat automaattisesti Googlen laskentataulukkoon.

docs-128

Sivustot

Sivustot-työkalulla voidaan luoda oppimisympäristöjä verkkoon, oppilaat voivat luoda itselleen oppimispäiväkirjan tai koululle voidaan toteuttaa kotisivut. Yhdessä Driven kanssa se luo vahvan yhdistelmän hyödynnettäväksi opetuksessa. Oman oppimissivuston rakentaminen on helppoa ja oppilas pystyy hyödyntämään sivustoa koko koulu- tai opiskeluaikansa. Oppimispolku jää näkyville ja sivusto voidaan siirtää opintojen päätyttyä opiskelijan omaan hallintaan. Sivustojen käyttömahdollisuuksia on lukemattomia, vain mielikuvitus on rajana!

Hangouts Meet

Hangouts on helppokäyttöinen videoneuvotteluratkaisu, joka taipuu myös ryhmäkeskusteluja tukevaksi pikaviestimeksi. Sen toiminnallisuudet on sisäänrakennettu muihin Google-sovelluksiin, mutta sen käyttäminen onnistuu myös omana sovelluksenaan tietokoneella ja mobiililaitteissa.

Hangoutsiin voi kerralla kirjautua 25 käyttäjää ja monet opettajat ovatkin valjastaneet sen etäopetuksen käyttöön. Kuvan ja äänen lisäksi puheluun voidaan jakaa esityksiä ja vaikkapa oman tietokoneen ruutu.

Google Keep

Keep on muistiinpanojen tekemiseen ja muiden kanssa jakamiseen tarkoitettu työkalu. Se toimii niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin ja sen avulla voit helposti luoda tehtävälistoja, muistiinpanoja, tallentaa linkkejä tai kuvia ja kiireessä vaikkapa äänittää muistiinpanon laitteen mikrofonin avulla.

Ryhmät

Google G Suite for Education mahdollistaa myös ryhmien luomisen ja hallinnoinnin. Ryhmien avulla on helppo luoda muun muassa keskustelu-foorumeja tai ottaa käyttöön sisäinen tukijärjestelmä esimerkiksi Googlen käyttöönottoa tukemaan. Mahdollisuuksia on monia.

 

groups-128

Gmail

Googlen tarjoama Gmail-sähköposti tuo oppilaitoskäyttöön erinomaisia tapoja hallita päivittäistä viestintää oppilaiden/opiskelijoiden ja opettajien/ohjaajien välillä. Oppilaiden ja opettajien sähköpostit ovat usein täyttyneet valtavista määristä liitteitä, mutta Google G Suite for Educationin avulla tämäkin ongelma poistuu: Voit jakaa dokumentteja sähköpostitse suoraan Driven kautta, jolloin dokumenttien sekä sähköpostien hallittavuus paranee ja turha päivitettyjen dokumentti-versioiden lataamistarve poistuu. Sähköpostin käytön voi halutessaan rajoittaa oman oppilaitoksen/koulun sisälle käyttäjäryhmittäin.

googlemail-128

Google Kalenteri

Kalentereihin saa helposti jaettavaksi mm. lukujärjestykset, ryhmätilojen ja laitteiden varaukset. Google Kalenterissa on mahdollista päättää jaetaanko kalenterin tiedot avoimesti vai rajatusti pelkillä vapaa-varattu tiedoilla.

calendar-128

Google+

Yläkoululaiset (K13) ja sitä vanhemmat oppilaat voivat ottaa myös Google+ -palvelun käyttöön. Google+ sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää etäopetuksessa, oppimisen tukena ja ennen kaikkea ryhmätyöskentely-ympäristönä. Google+ Yhteisöjen avulla voi luoda esimerkiksi kurssin sisäisen viestintäkanavan.

Blogger

Oman koulun tai kurssin blogi oppilaiden tuottamana onnistuu Bloggerin avulla. Palvelussa on tarjolla useita teemoja ja malleja, joihin on helppo tuoda omaa ilmettä. Mummi ja ukkikin pääsevät Bloggerin kautta mukaan seuraamaan mitä mukavaa koulussa tapahtui tällä viikolla ja mitä
uusia asioita opittiin.

lataus128

YouTube

Maailman tunnetuin videopalvelu ei juuri esittelyjä kaipaa. YouTuben monipuoliset toiminnot ovat käytettävissä myös G Suite for Education tunnuksilla. Luo siis koululle oma kanava ja tallenna sinne vaikka suoratoistona Hangouts on Air lähetys.

Lisätuote: WeVideo

WeVideo on helppokäyttöinen videoeditointiohjelma oppilaitoksille. Se toimii erinomaisesti Chromebookeilla ja mahdollistaa yhdessä työskentelyn. Lisenssit saatavilla kauttamme.

Kysy lisätietoja