Chromebook

Oppilaitoksissa käytettävien tietokoneiden tulee olla nopeita, kestäviä ja monenlaisiin käyttötilanteisiin mukautuvia. Edullinen hinta ei ole haitaksi. Lisäksi suuria laitemääriä tulee voida hallita yhtä helposti kuin vain muutamaa tietokonetta. Chromebookit ovat juuri tällaisia. Siksi ne ovatkin lyhyessä ajassa nousseet niin Suomessa kuin ympäri maailman koulujen suosituimmaksi laitevalinnaksi.

Chromebookien etu on myös niiden helppo käyttöönotto: suurikin määrä laitteita saadaan nopeasti käyttövalmiiksi Cloudpointin Zero Touch -käyttöönottoa (zero touch enrollment) hyödyntäen.

Jotta saat Chromebookeista kaiken irti, tarvitset laitteen rinnalle Googlen Chrome Education Upgrade -laitehallintalisenssin.

Cloudpointin lisäpalvelut tekevät laitehallintalisenssistä entistä monipuolisemman

Kun hankit kaikki kunnan/oppilaitoksen Chrome-laitteiden laitehallintalisenssit Cloudpointilta, saat rinnallesi Suomen kokeneimman Google Cloud -kumppanin ja joukon arvokkaita lisäpalveluita. Lisenssin hankkimista ei tarvitse liittää yhteen laitehankinnan kanssa.

Cloudpointin oma Chrome Upgrade+ on palvelukokonaisuus, jossa saat Chrome Education Upgrade -hallintalisenssin lisäksi joukon arvokkaita lisäpalveluita:

 • Edudata Starter käyttöoikeus: laajennettu Chrome-laitehallinta ja laitteiden raportointi työkalu
 • Käyttöoikeuden ChromEx-koejärjestelmään
 • Cool-verkkotyöpöytäratkaisun käyttöoikeus
 • Cloudpointin Chrome-laitteiden tukipalvelut vuodeksi lisenssien hankintapäivästä (arkisin klo 8–17) nimetylle pääkäyttäjälle (norm. 125 €/h tai 2€/min puhelinpalveluna)
 • Laitteiden käyttöönottopalvelun (sisältyy yli 1 000 lisenssin kertatilauksiin)
 • Laitteiden käyttöönottokoulutuksen (2 h) ja kirjalliset ohjeet Chrome-laitteiden liittämiseksi keskitettyyn hallintaan.

Lisenssin hinta

Cloudpointin Chrome Upgrade+ -palvelun (sis. laitehallintalisenssin + Cloudpointin lisäpalvelut) hinta oppilaitoksille on 34 €/laite (alv 0 %) laitteen käyttöiän ajaksi.

Pyydä lisätietoja Chromebookeista

Miksi Chromebook?

 • Turvallisuus: Chrome-laitteiden turvallisuus perustuu aina ajantasaiseen käyttöjärjestelmään ja sen monikerroksiseen suojaukseen, sisäänrakennettuun virustorjuntaan sekä keskitettyyn hallintaan organisaatioissa. Päivityksistä ei tarvitse huolehtia, Chrome-laitteet päivittyvät automaattisesti.
 • Edullisuus: Chrome-laitteet ja keskitetty hallinta ovat itsessään edullinen ratkaisu oppilaitokselle, jonka lisäksi säästöjä syntyy siitä, että hallitut Chrome-laitteet poistavat monia yleisiä ja aikaavieviä ylläpitotehtäviä, kuten ohjelmistojen asennukset ja päivitykset. Ajankäytön tehokkuus säästää kustannuksia, jonka lisäksi ei ole tarvetta hankkia erillisiä virustorjunta- ja varmuuskopiointiohjelmistoja.
 • Täydellinen jaettuvaksi: Laitteet voivat kiertää oppilaalta toiselle, mutta jokainen saa silti henkilökohtaisen kokemuksen kirjautumalla sisään.

Kysy meiltä lisää eri valmistajien Chrome-laitteiden ominaisuuksista tai tutustu teknisten ominaisuuksien vertailuun. Suomessa tällä hetkellä saatavissa on Asus, Acer, Lenovo, Hp ja Dell merkkisiä Chrome-tietokoneita.

Tutustu Chromebook-vertailuun

 

Chrome-laitteiden keskitetyn hallinnan edut

Chromen keskitetty hallinta sisältää yli 250 erilaista asetusta, joilla voit muokata laitteidesi käyttötarkoitusta!

 • Helppo asennus: Voit asentaa laitteet hetkessä ja ylläpitää keskitetysti 10:tä tai 10 000:ta laitetta koulussasi, kunnassa tai kaupungissasi.
 • Helppo ylläpito: Keskitetyn hallinnan avulla käyttäjät, oletusasetukset sekä oletussovellukset ja URL-osoitteet voi määritellä helposti hallintapaneelista ja ne astuvat välittömästi voimaan kaikissa oppilaitoksesi laitteissa. Jokainen käyttäjä kirjautuu laitteeseen omalla tunnuksellaan tai yleistä verkkoselailua varten vierailijana.
 • Monipuolisuus: Chromebook muokkautuu moneen, asetuksia säätämällä saat siitä yhteiskäyttöisen vierailijakoneen, infonäytön tai vaikkapa kokeen ajaksi lukitun laitteen.
 • Käyttäjähallinta: Luo käyttäjät tai käyttäjäryhmät, sekä määritä heille oletusasetukset ja sovellukset. Chrome-laitteen käyttö on myös mahdollista estää verkkotunnuksen ulkopuolisilta käyttäjiltä tai kohdistaa vain valituille käyttäjille. Eri käyttäjäryhmille on mahdollista tehdä yksilöidyt asetukset, jolloin esim. alakoulun pienimpien ja yläkoululaisten asetukset voivat olla toisistaan erilaiset. Käyttäjähallinta voidaan myös automatisoida Nomenin avulla.
 • Varkaussuoja: Pelkäätkö, että laite päätyy vääriin käsiin? Chrome-laite voidaan merkitä varastetuksi hallinnan kautta, jolloin sitä ei voida käyttää.

 

Cloudready – päivitä vanhat tietokoneet uudelleen käyttöön

Aina ei ole mahdollista hankkia uusia laitteita, vaikka tarve olisi olemassa. Jotta käytettävissä oleva budjetti saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti, Cloudreadyn avulla vanhoista PC tai Mac -tietokoneista voidaan päivittää ”Chromebookeja”. Yhdessä hallintalisenssin kanssa, laitteet voidaan liittää keskitettyyn hallintaan.

Lue lisää