Chromebook

Oppilaitoksen käyttöön valitun tietokoneen tulee olla nopea, kestävä ja monenlaisiin käyttötilanteisiin mukautuva. Edullinen hinta ei ole haitaksi. Lisäksi suuria laitekokonaisuuksia tulee voida hallita yhtä helposti kuin vain muutamaa tietokonetta. Chromebookit ovat juuri tällaisia.

Chrome-tietokoneiden ytimenä on ChromeOS-käyttöjärjestelmä. Ne ovat toimiva ja kustannustehokas valinta oppilaitoksen tietokoneiksi. Kun haluat saada niistä kaiken irti, suosittelemme hankkimaan Chromebookeihin Chrome Management-hallintalisenssit, jotka voit tilata kauttamme. Hallintalisenssin hinta oppilaitoksille on 23€/laite. Kun ostat hallintalisenssit kauttamme, sisältyy niiden hintaan Chrome-laitteiden tuki pääkäyttäjällesi vuodeksi.

Chromebookeja on käytössä laajasti erilaisissa oppilaitoksissa niin Suomessa kuin maailmallakin. Monipuolisuutensa ansiosta ne ovat kovaa vauhtia nousemassa laitevalinnoissa ykköseksi kaikkialla maailmassa.

Pyydä lisätietoja Chromebookeista

Miksi Chromebook?

  • Turvallisuus: Chrome-laitteiden turvallisuus perustuu aina ajantasaiseen käyttöjärjestelmään ja sen monikerroksiseen suojaukseen, sisäänrakennettuun virustorjuntaan sekä keskitettyyn hallintaan organisaatioissa. Päivityksistä ei tarvitse huolehtia, Chrome-laitteet päivittyvät automaattisesti.
  • Edullisuus: Chrome-laitteet ja keskitetty hallinta ovat itsessään edullinen ratkaisu oppilaitokselle, jonka lisäksi säästöjä syntyy siitä, että hallitut Chrome-laitteet poistavat monia yleisiä ja aikaavieviä ylläpitotehtäviä, kuten ohjelmistojen asennukset ja päivitykset. Ajankäytön tehokkuus säästää kustannuksia, jonka lisäksi ei ole tarvetta hankkia erillisiä virustorjunta- ja varmuuskopiointiohjelmistoja.
  • Täydellinen jaettuvaksi: Laitteet voivat kiertää oppilaalta toiselle, mutta jokainen saa silti henkilökohtaisen kokemuksen kirjautumalla sisään.

Cloudpoint toimii virallisena Chrome-laitteiden jälleenmyyjänä Suomessa. Kysy meiltä lisää eri valmistajien Chrome-laitteiden ominaisuuksista tai tutustu teknisten ominaisuuksien vertailuun. Suomessa tällä hetkellä saatavissa on Asus, Acer, Lenovo, Hp ja Dell merkkisiä Chrome-tietokoneita.

Tutustu Chromebook-vertailuun

 

Chrome-laitteiden keskitetyn hallinnan edut

  • Chromen keskitetty hallinta sisältää yli 300 erilaista asetusta, joilla voit muokata laitteidesi käyttötarkoitusta!
  • Helppo asennus: Voit asentaa laitteet hetkessä ja ylläpitää keskitetysti 10:tä tai 10 000:ta laitetta koulussasi, kunnassa tai kaupungissasi.
  • Helppo ylläpito: Keskitetyn hallinnan avulla käyttäjät, oletusasetukset (esim.koulun wifi) sekä oletussovellukset ja URL-osoitteet voi määritellä helposti hallintapaneelista ja ne astuvat välittömästi voimaan kaikissa oppilaitoksesi laitteissa. Jokainen käyttäjä kirjautuu laitteeseen omalla tunnuksellaan tai yleistä verkkoselailua varten vierailijana.
  • Monipuolisuus: Chromebook muokkautuu moneen, asetuksia säätämällä saat siitä yhteiskäyttöisen vierailijakoneen, infonäytön tai vaikkapa kokeen ajaksi lukitun laitteen.
  • Käyttäjähallinta: Luo käyttäjät tai käyttäjäryhmät, sekä määritä heille oletusasetukset ja sovellukset. Chrome-laitteen käyttö on myös mahdollista estää verkkotunnuksen ulkopuolisilta käyttäjiltä tai kohdistaa vain valituille käyttäjille. Eri käyttäjäryhmille on mahdollista tehdä yksilöidyt asetukset, jolloin esim. alakoulun pienimpien ja yläkoululaisten asetukset voivat olla toisistaan erilaiset. Käyttäjähallinta voidaan myös automatisoida Primus to Googlen avulla.
  • Varkaussuoja: Pelkäätkö, että laite päätyy vääriin käsiin? Chrome-laite voidaan merkitä varastetuksi hallinnan kautta, jolloin sitä ei voida käyttää.